De zomer is weer begonnen en in dit blogbericht geef ik je 3 zomertips die handig zijn voor de héle zomer! Dus als je wel wat zomertips kunt gebruiken, dan is dit blogbericht wel wat voor jou…

Tip 1: Een leuke vakantiebestemming

Veel mensen gaan natuurlijk op vakantie iedere zomer. In binnen- én buitenland. vakantieSoms vinden mensen het moeilijk om een goede én leuke vakantiebestemming te vinden. Ik heb er even een paar voor je op een rijtje gezet:

 1. Een vakantie doorbrengen in het prachtige land Italië. Op de foto (hiernaast) ziet u bijvoorbeeld een prachtig dorpje uit de Cinque Terre: Vernazza. Cinque Terre is een provincie van Italië.
  Meer informatie over dit dorpje leest u op de Nederlandse website van het dorpje: www.vernazza.nl!
 2. Een tweede optie is het altijd prachtige land Frankrijk. Veel mensen gaan er ieder jaar weer naartoe. Enige nadelen zijn bijvoorbeeld dat de Fransen heel halsstarrig zijn als het gaat over de taal. Ze spreken vaak alleen hun moedertaal.
  Meer informatie over Frankrijk leest u op www.frankrijk.nl!
 3. Een eventuele derde optie is natuurlijk ons eigen land. Overal kun je wel ergens op vakantie, naar een camping of bijvoorbeeld een huisje huren. Op internet zijn een hele hoop websites te vinden met overzichten van campings in Nederland.
  Kijk bijvoorbeeld op www.zoover.nl/nederland!

Zomaar 3 opties, maar er zijn natuurlijk nog veel meer landen, bijvoorbeeld in andere continenten of in andere landen in Europa.

blogbericht summerproofTip 2: Zomeropruiming

De (zomer-) vakantie is een goede tijd om eens je slaap- of een andere kamer op te ruimen. Vaak maken we er binnen de kortste keren een grote zooi van. De opruimtips:

Zo ruim je het beste je kleding op die te oud is of die je niet meer wil:

Maak eerst drie stapels van je kleding: de eerste stapel: deze wil je houden (bijv. de dingen die je vaak draagt), tweede stapel: deze wil je weggooien (vlekken, gaten of rafels) en op de derde stapel kleding die je wilt wegdoen (weggeven bijv.). Kleding die je nauwelijks draagt, kun je op 3 manieren wegdoen: weggeven, verkopen of ruilen. De vier manieren even kort:

a. Verkopen:

Regel een plekje op een tweedehands- (kleding) markt. Verkoop je kleding voor een goede prijs. Verkoop alleen wel de kleding die nog goed zijn en niet kapot of vies.

b. Op marktplaats verkopen:

Je kunt ook gewoon vanaf je computerscherm je spullen verkopen! Zet je grote vriend Marktplaats in om nog wat geld uit je niet-gedragen kleding te slepen. Maar, wees streng voor jezelf: wat je binnen een maand nog niet verkocht hebt, doe je alsnog weg.

vigsqYux_-8c. Kledingruil, kringloop of Leger des Heils:

Kleding die jij niet meer draagt, kan een ander nog wel blij mee zijn. Breng het naar een kringloop – wie weet vind je daar nog wel iets leuks voor jezelf.

Vind je vriend/vriendin dat jasje nou zo leuk of zou je die spijkerbroek met rafels van hem/haar graag willen? Organiseer een kledingruil! Gratis, verantwoord en nog gezellig ook!

Zo ruim je je rommel op:

Vaak heb je een hele hoop rommel en troep in je kamer liggen. Van papieren voor school tot facturen die je nog niet betaald hebt… Daarom volgen hieronder 2 opruimtips:

stranda. Door de papierversnipperaar

De papieren die je niet meer nodig hebt kunnen natuurlijk weg. Door de papierversnipperaar ermee! Wat er uiteindelijk van over blijft is leuk voor als je een verjaardag hebt of met een (rommel-) markt een grabbelton hebt!

b. Netjes ordenen en bewaren

Pak alle papieren bij elkaar en leg ze netjes op een stapel. Als er papieren zijn die héél belangrijk zijn of die wat voor je betekenen; doe die dan in een mapje of zo. De rest kun je netjes in je kast of lades leggen…

Overig:

Soms heb je spullen die je niet meer gebruikt. Daarom kun je dan beter deze spullen naar een kringloop- of tweede-hans-spullen-winkel brengen. Zo verdien je nog wat aan je oude spullen en ruim je gelijk even goed op!

Tip 3: Overige tips

Zomerse lekkernijen…

 • In de vakantie een ijsje eten is altijd lekker. Koop daarom eens een keertje een ijsje met veel bolletjes of een grote doos met bijv. cornetto ’s. Probeer ook eens een ijsje met Belgische slagroom of warme kersen!
 • cocktailZomerfruit is in 2017 een échte trend. Van Hollandse aardbeien tot een halve watermeloen.
 • Een lekkere cocktail is nooit weg, met of zonder alcohol. Mix zomerse drankjes tot een drankje waar je iemand ‘s nachts voor wakker kunt maken!!

Zonnen!

In de zomer is het altijd heerlijk om een dagje naar het strand te gaan. Deze zomer is daar dus ook weer eens een keertje perfect voor. Pak je tas in en gaan! Het zwembad is natuurlijk ook lekker als je niet naar het strand en de zee durft. Daar kun je immers ook lekker zonnen 😉

“Nú ben je dus summerproof!!”

Tekst: Reporter | Beeldbronnen: Vernazza, BEAM, eigendom, HollandsStijl en Pinterest | Datum publicatie: 14/8/2017