Koud spoor is het nieuwe boek van de populaire, christelijke schrijfster Dee Henderson. Het verhaal gaat weer verder, waar het gebleven was in het vorige boek. Reporter schreef een recensie over het boek!

Gegevens over het boek:

  • Auteur: Dee Henderson
  • Uitgeverij: Kok te Kampen
  • 416 pagina’s
  • Uitvoering: Paperback/softback
  • Genre: Thriller/roman
  • Verschenen op 19-06-2018
  • Prijs: €22,50
  • Vertaald? Ja, uit het Engels
  • Serie: Evie Blackwell (deel 2)

Over de cover
Net als bij Zwart water (deel 1 in deze serie), waar ik eerder een recensie over schreef, geeft de afbeelding op de cover van het boek je een beetje een mysterieus gevoel. De bomen die op de cover van deel 1 een kleine rol speelde, hebben bij Koud spoor juist een grote functie, het is ook het enige wat er te zien is op de hele afbeelding. De letters van de titel van het boek heeft een kleurovergang. Koud, op de cover, is bijna helemaal donker, terwijl spoor juist veel licht heeft (foto 1). Die kleurovergang is ook te zien in de naam van de schrijfster: Dee Henderson. Verder staat er onderaan de afbeelding Een Evie Blackwell roman. Deze ‘ondertitel’ stond ook op de voorkant van Zwart water.

Over de flaptekst
Op de achterkant van het boek staat kort beschreven waar het verhaal over gaat (foto 2). Het is fijn dat je al een beetje van de sfeer kunt proeven bij het lezen van dit korte stukje tekst. Het geeft niet gelijk een samenvatting van het hele boek en dat zorgt ervoor dat de lezer vragen krijgt, die ook tijdens het lezen beantwoordt zullen worden. Bij het stukje tekst over de auteur van het boek, wordt de lezer ook nog vertelt dat het boek wél een vervolg is op Zwart water, maar dat de lezer het ook, met een gerust hart, los kan lezen.

Het verhaal
Ik ben het niet helemaal eens met wat de uitgever geschreven heeft op de achterkant van het boek. Het boek zou je inderdaad gerust los kunnen lezen, maar om het karakter en de dingen, die Evie meegemaakt heeft, te begrijpen, is het wel handiger om ook het eerste deel gelezen te hebben.

De lezer maakt, samen met Evie, allerlei gebeurtenissen mee bij het lezen van het boek. Gebeurtenissen uit het verleden, die gevoelig liggen, worden weer onderzocht. Samen met de rechercheur ga je op pad om in gesprek te gaan met (mogelijke) verdachten en dan blijkt dat de cold case verbonden blikt te zijn met de zaak van Evie’s partner bij het onderzoek, David. De zaken worden uiteindelijk zelfs persoonlijk, wat ervoor zorgt dat het leven van sommige mensen gevaar loopt…

Mening en waardering
Net als de vorige keer heeft Henderson weer goed werk geleverd! Het boek is makkelijk te lezen, ondanks dat het natuurlijk een vertaald boek is. Op sommige momenten is het verhaal wel een beetje langdradig en worden er wel héél veel details beschreven, maar dan kan het ook zomaar gebeuren dat er plotseling schot in de zaak is, op een moment dat je het eigenlijk niet zou verwacht…

Ondanks dat het goed geschreven is, vond ik het iets minder goed dan deel 1 en daarom ook ★★★★ sterren! Al met al toch: Well done!

Gerelateerde Artikelen