Zwart water is het nieuwe boek van de populaire, christelijke schrijfster Dee Henderson. Het verhaal vertelt over cold case-zaken en meer. Reporter schreef een recensie over het boek voor u!

Gegevens over het boek:

  • Auteur: Dee Henderson
  • Uitgeverij: Voorhoeve | Kok te Kampen.
  • 416 pagina’s
  • Uitvoering: Paperback/softback.
  • Genre: Thriller/roman
  • Verschenen op 13-06-2017
  • Prijs: €19,99.
  • Vertaald? Ja, uit het Engels.
  • Serie: Evie Blackwell (dit is deel 1, deel 2 is vanaf 19-6-2018 te koop)

Over de cover en flaptekst:

De cover (zie foto 1) van het boek vind ik interessant. Boven het water zie je bomen en, zo lijkt het, sneeuw of gras dat met dauw bedekt is. Dee Henderson weet telkens weer op een goede manier de aandacht van de lezer te trekken door een, ietwat mysterieuze coverfoto te ‘kiezen’.

Op de achterkant van het boek lees je de flaptekst (zie foto 2). Deze tekst geeft kort weer wat er in het verhaal gebeurt, maar de tekst laat ook vragen open, die vragen worden vrijwel allemaal beantwoordt in het verhaal.

Over het verhaal

Het verhaal van het boek wordt vanuit het gezichtspunt van verschillende personages vertelt. Zo wordt het vertelt vanuit het gezichtspunt van de hoofdpersoon (Evie Blackwell, rechercheur), maar ook van andere personen in het verhaal zoals van de broers Thane. Deze laatste personages spelen een grote rol in het verhaal.
Ook oude bekende personages, uit andere boeken van Dee Henderson, komen terug, Ann & Paul bijvoorbeeld. Zij komen ook voor in bijvoorbeeld De Zwijger en Ontvoerd.

Het verhaal vertelt dat de hoofdpersoon voor een nieuw project door Ann gestuurd wordt naar het platteland van Carin County. Daar doet ze, samen met de sheriff (Gabriel Thane) een poging om cold cases op te lossen. Tijdens haar onderzoek stuit ze op een derde cold case-zaak die met de andere verweven lijkt te zijn.
Naast dit onderwerp krijgen de andere Thane broers het ook zwaar te verduren als zij (oude) bekende helpen. Zo wordt de jongste broer (Joshua) gevraagd om een oude vriendin te helpen haar verleden af te sluiten, terwijl zijn andere broer (Will Thane) te horen krijgt dat zijn vriendin een andere naam heeft aangenomen vanwege een man die wraak op haar wil nemen.

Mening en waardering

Ik vind dat Dee Henderson een comeback heeft, omdat ik vond dat haar nieuwere boeken wat langdradig werden. Dit boek ís dik, maar helemaal niet langdradig! Chapeau!

Ik geef dit prachtige boek een welverdiende waardering van ★★★★★ sterren!

Gerelateerde Artikelen