Morgen is het zover: Koningsdag! Dat betekent: oranje tompoezen eten, op tv naar de koninklijke familie kijken en rommelmarkten bezoeken. Dingen die je normaal meestal niet doet, doe je dan wel: een klein cadeautje uit een grabbelton grabbelen en cupcakejes met oranje spikkels van een klein schattig meisje kopen. Het is weer feest in Nederland!!!

Rommelmarkten op Koningsdag, altijd super leuk! Naar een leuke stad dat vanwege de feestdag volledig oranje kleurt: kinderen met een kleedje op de straatklinkers en moeders die hun kans zien om van de te kleine kleding van de kinderen af te komen. Snuffelen tussen de spullen en dan kijken of er nog wat leuks tussen zit. Een nieuw boek of juist iets ouds dat je nog wel kunt (her-) gebruiken. En dan hopen dat het droog blijft, want dat weet je natuurlijk nooit in ons kikkerlandje 😉
De sfeer proeven van deze feestdag is alleen al leuk, ook al koop je niks! Op een terrasje in de zon lekker een colaatje drinken en dan weer verder met de rommelmarkt!

Soms kom je dan ‘s avonds thuis met een kofferbak vol met oude spulletjes. Van tafeltje tot nieuwe broek en van wasknijpers tot een dvd die je ooit nog graag wilde zien…

Iedereen wil genieten van deze feestdag, en iedereen viert Koningsdag op zijn eigen manier! De één gaat naar een festival of viert het langs de drangrekken op de feestlocatie van het jaar, maar iedereen viert het, of je het nu wilt toegeven of niet, maar iedereen viert de 51e verjaardag van onze koning!

Hierbij wens ik de Koning een gezegend nieuw levensjaar toe en een goede gezondheid!

Bron afbeelding: NOS.nl

Gerelateerde Artikelen