1989 is het eerste deel in de serie ‘Time Travel Girl‘ van de Suzanne Wittpennig, die ook de bestsellerserie over Maaike & Domenico schreef. Het verhaal gaat over tijdreizen, schoolleven en liefde. Reporter schreef een recensie over dit prachtige boek!


Gegevens over het boek:

  • Auteur: Suzanne Wittpennig
  • Uitgeverij: Callenbach (Kok)
  • 448 pagina’s
  • Uitvoering: Paperback/softback
  • Genre: liefde/roman
  • Verschenen op: 28-11-2017
  • Prijs: €19,95
  • Vertaald? Ja, vanuit het Duits.
  • Serie: Time Travel Girl (Deel 1)

Over de cover, flaptekst en het boek

Op de cover (foto 1) zie je een meisje met een zonnebril op. Op het linkerglas van de bril zie je een jongen en op de het rechterglas zie je een klok die op iets over 4 uur staat. Verder is te zien dat het meisje een zwart koordje om haar nek heeft, later in het verhaal komt de betekenis hiervan naar voren.

Op de achterkant (foto 3) van het boek vertelt de flaptekst over het jaar 1989. Het verhaal speelt zich in dit jaar af, daarom is de titel zo ook.

Het boek is het eerste deel in een nieuwe trilogie over tijdreizen. Het gaat over de belangrijkste beslissingen in het leven, over dromen die uitkomen en over hoe de tijd je kan vormen” vertelt de flaptekst van het boek.

Het verhaal

Het boek speelt zich dus af in 1989. Lisa, de hoofdpersoon, woont in Engeland en is 16 jaar oud. Het verhaal komt langzamerhand op gang met een proloog, een hoe bijna alles begon-hoofdstuk en hoofdstuk 1. De proloog vertelt over de jeugd van Lisa dat door de rest van het verhaal als een soort rode draad steeds terugkomt.
Het verhaal is in de ik-vorm geschreven en dat maakt het verhaal op een bepaalde manier persoonlijker, ook al past het helemaal niet bij jouw (levens-) verhaal of staat het ver van je af.

In het verhaal maakt Lisa allerlei dingen mee. Ze vertelt over haar schoolleven dat niet altijd even leuk is. Ze vertelt over haar liefde die haar uitnodigt op het feestje van zijn broer. En ze ontmoet haar eigen ik uit het jaar 2018.
Het verhaal eindigt in het laatste hoofdstuk chaotisch wat de lezer nieuwsgierig maakt naar het vervolg, het tweede deel in deze serie. Op de flaptekst staat al beschreven dat dat boek zich in 2018 afspeelt. Wanneer de uitgever het volgende deel vertaald heeft, hoop ik ook dat boek te recenseren.

Mening en waardering

Wittpennig heeft ook met dit boek een prachtig verhaal tot leven gebracht, net zoals in de Maaike en Domenico-serie die ze eerder schreef. De bijna literaire verwoording van het verhaal maakt haar schrijfstijl uniek, iets waar de meeste schrijvers jaloers op zullen zijn.

Omdat ik erg benieuwd ben naar het vervolg, met name vanwege de laatste hoofdstukken, waardeer ik dit boek met ★★★★★ sterren!Deel dit:
Dit vindt u misschien ook wel interessant