Copyright

Reporter vraagt uw aandacht voor het volgende als u gepubliceerde inhoud van Reporter Dossier wilt overnemen, kopiëren of afdrukken:

Wat betekent dit symbool (©) in de footer van Reporter Dossier?
Dit symbool betekent dat de content (gepubliceerde inhoud) op de website van Reporter Dossier auteursrecht en -bescherming bevat. Kort gezegd dus: de inhoud van Reporter Dossier bevat copyrights.

Wat is copyright of auteursrecht?
Copyright is een ander woord voor auteursrecht. Op alle artikelen en publicaties (tekst, foto’s, tekeningen, infografieken en video’s) rust auteursrecht. Dat wil zeggen dat Reporter uitsluitend recht heeft om deze publicaties openbaar te maken of te verveelvoudigen.

Mag ik publicaties herpubliceren?
U mag een artikel niet zomaar kopiëren en ter beschikking stellen aan het publiek op bijvoorbeeld een website, intranet, nieuwsbrief, boek, presentatie, radio of televisie. Het overnemen van een volledig artikel van de website zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar is niet toegestaan. Dit mag ook niet als Reporter Dossier als bron wordt genoemd. Datzelfde geldt voor de APA-normen, deze alleen genoeg voor schriftelijke toestemming van Reporter Dossier.

Mag ik afbeeldingen herpubliceren?
U mag een afbeelding niet zomaar kopiëren en ter beschikking stellen aan het publiek, zie voor voorbeelden hierboven. Het overnemen van een volledig afbeelding van de website zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar is niet toegestaan. Dit mag ook niet als Reporter Dossier als bron wordt genoemd. Datzelfde geldt voor de APA-normen, deze alleen genoeg voor schriftelijke toestemming van Reporter Dossier.

Mag ik citeren of een publicatie gedeeltelijk overnemen?
U mag altijd een artikel of publicatie citeren, maar wat houdt citeren precies in? Citeren betekent dat u van Reporter een tekstfragment, van maximaal vijftig woorden, uit een artikel over mag nemen, zolang u daarbij linkt naar het originele artikel op deze site. Gaat het om een artikel uit papieren of ander online publicaties, boeken, magazines, dan geldt ook: u mag vijftig woorden vrij citeren en daarbij de bronvermelding aangeven, door titel en datum te noemen.

Mag ik linken naar een artikel op de site?
Ja, dat mag, graag zelfs! U mag tot zeventig woorden vrij citeren, maar zorg bij plaatsing wel voor het toevoegen van bronvermelding volgens de APA-normen.

Toestemming vragen.
Eén van de mogelijkheden om te zorgen dat u de regels rondom auteursrecht niet schendt, is het vragen van eenmalige schriftelijke toestemming om het gehele artikel eenmalig te gebruiken. Bijna altijd zijn hier kosten aan verbonden. Toestemming vraagt u via deze pagina.

Waarom heb ik toestemming nodig om publicaties te gebruiken?
Content heeft waarde. De artikelen kunnen gedeeltelijk privé zijn of op een andere manier persoonlijk. Het in stand houden van dit netwerk kost geld.

Mag ik publicaties printen/kopiëren?
Ja, uitsluitend voor eigen gebruik door particulieren. Voor bedrijven en instellingen gelden er andere regels. Ten allen tijde mag een publicatie niet publiekelijk ter beschikking gesteld worden zonder Reporters schriftelijke toestemming.

Welke URL kan ik gebruiken als ik een deeplink naar de bron wil plaatsen?
Een deeplink is de exacte link naar het desbetreffende artikel op onze website. Deze linkt dus daadwerkelijk door naar het artikel zelf en niet naar de homepage van de site. U kopieert de link boven in de adresbalk, wanneer u daadwerkelijk het artikel open hebt staan.

Wisselen de URL’s na verloop van tijd of zijn ze permanent?
De URL’s zijn altijd permanent. Als dit in een bijzonder geval niet zo blijkt te zijn, kunt u contact opnemen via deze pagina.
Mogelijke redenen zijn dan: de pagina, het blogbericht of de titel van een blogbericht of pagina is verwijderd of gewijzigd, waardoor het mogelijk is dat de link gewijzigd of veranderd is.
Wanneer dit laatste het geval is, accepteert Reporter Dossier deze reden en kan hij u niet aansprakelijk stellen voor het ongeoorloofd overnemen van een publicatie.

Mag ik RSS-feeds gebruiken?
RSS-feeds mogen alleen voor privédoeleinden gebruikt worden. Een RSS-feed heeft namelijk altijd een link naar de bron. Commercieel hergebruik, bijvoorbeeld door middel van aggregeren is niet toegestaan.

Mag ik gebruik maken van i-frames?
Nee, dit is in geen enkel geval toegestaan.

Mag ik een filmpje/video gebruiken voor herpublicatie?
Voor filmpjes/video’s geldt exact hetzelfde als voor stilstaand beeld. U mag deze gebruiken voor herpublicatie, mits u hiervoor om toestemming vraagt.

Mag ik het logo gebruiken op mijn eigen website?
Nee, dit mag niet zonder toestemming. Neem altijd vooraf contact met ons op.

Overige vragen

Heeft u andere vragen over bijvoorbeeld content, advertorials of partnerschap? Check dan de FAQ-pagina.
Nader contact nodig vanwege de content/inhoud of copyrights? Stuur dan een mailtje naar info@reporterdossier.nl of vul dit formulier in!

Dit is versie 1.5 op de eerste versie van 7 december 2017. 
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28-1-2019 om 19:37 uur