Iedereen moet weer aan het werk, ten minste de meeste wel! Sommige mensen waren al begonnen en hadden hun vakantie er al op zitten. Weer anderen hadden geen vakantie omdat ze later vrij nemen, bijvoorbeeld voor een langere reis.
Ook de scholen zijn grotendeels weer begonnen of starten ongeveer volgende week. Scholieren bereiden zich voor, kopen spullen voor het nieuwe schooljaar en checken hun nieuwe rooster.
De meeste mensen kunnen vaak wel tips gebruiken voor het nieuwe school-/werkjaar. Daarom geef ik je er een aantal.

Het is belangrijk dat je af en toe ook een tussendoortje neemt.

Tip 1: Neem af en toe een rustpauze

Uit ervaring heb ik geleerd dat het niet handig is als je uren achter elkaar aan je werk bezig bent. Ik bedoel hierbij vooral bij momenten als je voor huiswerk of administratiewerk hebt dat je thuis moet ‘bijwerken’. Je mag natuurlijk zelf weten hoelang deze rustpauze duurt, maar laat het niet al te lang duren want dan heb je vaak geen zin meer in je werk en raffel je het sneller af.

Tip 2: Zorg ervoor dat je altijd wat lekkers bij je hebt

Het is belangrijk dat je af en toe ook een tussendoortje neemt. Dit kun je uiteraard doen tijdens een werk-, school- of rustpauze (;)), maar een snoepje tussen de pauzes door is ook wel lekker op z’n tijd.
Voorbeelden van tussendoortjes die niet zo handig zijn: kauwgom, kruimelkoekjes, (plakkende) winegums etc.

Tip 3: (speciaal voor scholieren) Zorg dat je een pen mee hebt

Ik merkte vaak dat mijn klasgenoten hun pen waren vergeten. Zorg ervoor dat dat bij jouw niet gebeurd! Want een pen lenen bij iemand is handig, maar je moet die natuurlijk ook weer terug geven en dat vergeet je vaak.

Tip 4: (speciaal voor ‘kantoormensen’) Zorg voor een opgeruimd bureau

Veel bureaus zien is meestal niet zo netjes uit; om het wat grover te zeggen: meestal is het een grote rommel. Zorg ervoor dat uw bureau opgeruimd is! Doe losse papieren in een map, zet pennen in een pennenbakje en leg je agenda en andere boeken op een stapeltje. Gooi overbodige paperassen weg en veeg andere rommel in de prullenbak.

Tip 5: Koop alle artikelen die je nodig hebt

Een agenda is altijd handig om te hebben. Zowel voor scholieren als voor de normale consument. Andere artikelen zoals schriften en kaftpapier, die scholieren meestal ook gebruiken, zijn soms ook handig!

Dit waren de tips. Heel veel succes dit nieuwe school-/werkjaar!